perjantai 27. helmikuuta 2015

Rainbow Dashin sitruunajuustokakku




Tai jos tarkkoja ollaan niin tämä on sitruunamangopassionjuustokakku, mutta raikasta sitruunan makuista kakkua lähdin hakemaan ja sellaisen sain, teen toistekin :) Visiot oli suuret tähän synttärikakkuun, mutta kun alkaa tekemään koristeluja klo 23 synttäreitä edeltävänä iltana, niin tulee lähinnä mieleen kirota miksi oi miksi lupasin lapselle My Little Pony-kakun :P Siirsin suuret visiot syrjään ja menin helpomman kautta, yllättävän kiva koriste tuli silti.

Tajusin myös koristetta väsätessäni että tämähän on sateenkaariteemoineen varsin ajankohtainen ja suvaitsevainen kakku :D

Teen juustokakut näppituntumalla mistä aineksista milloinkin, tällä kertaa tällaisista:

Pohja:
Kaurakeksejä
voita

Murskaa keksit ja sekoita sopiva määrä sulaa voita joukkoon. Painele irtopohjavuokaan.

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
1 pss Blå Bandin mango-passionmousseaineksia
1 prk tuorejuustoa
1 1/4 dl maitoa
1-2 sitruunan mehu
(1 sitruunan raastettu kuori)
3 rkl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mango-passionmousse ja maito vaahdoksi. Sekoita keskenään kermavaahto, mousse ja tuorejuusto (en muista oliko kaupassa sitruunan makuista tuorejuustoa vai käytinkö kenties mangon makuista?). Purista yhden tai kahden sitruunan mehu (tarvitset noin 1 dl mehua), kuumenna ja sekoita joukkoon lionneet liivatelehdet yksitellen sekä sokeri. Valuta seos ohuena nauhana vaahtoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jää kaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Päällä:
3 dl kermaa
1 prk rahkaa
sokeria
(elintarvikevärejä)

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja haluamasi määrä sokeria. Jos haluat niin värjää osa kermasta elintarvikeväreillä. Pursota vaahto kakun päälle. Itse tein kakun toiselle puoliskolle sateenkaaren värjäämällä kermaa siniseksi, keltaiseksi ja punaiseksi.

Kakun reunat peitin minivaahtokarkeilla.




























Koriste sokerimassaa, silmän mustat osat irtokarkkihyllyn mustaa fudgea.

Ei kommentteja: