sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Hedelmäinen pavlova




























Pavlova, helppotekoinen, makea ja raikas marenkikakku. Marenki on päältä rapea mutta sisältä ihanan tahmea. Täytteenä tällä kertaa kermaa ja rahkaa sekä pakastemansikoita, kiiviä ja tuoretta ananasta.

Pohja:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vatkatessa sekaan hitaasti sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa eikä irtoa kulhosta vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.

Vatkaa sekaan sitruunamehu ja perunajauho.

Nostele vaahto lusikalla pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon, jätä reuna hieman korkeammaksi.

Paista 110 asteessa 1 tunti 30 minuuttia, ota sen jälkeen lämpö pois päältä ja anna pavlovan olla uunissa vielä puoli tuntia. Jätä uunin luukku hieman raolleen.

Anna pohjan jäähtyä ja irrota se sen jälkeen varovasti leivinpaperista ja siirrä tarjoilualustalle.

Täyte:
3 dl kermaa
1 prk rahkaa
sokeria
vaniljasokeria

hedelmiä/marjoja

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä seos pohjan syvennykseen ja sen päälle haluamiasi hedelmäpaloja tai marjoja.

Ei kommentteja: