keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Puolukkaiset ruismokkapalat



Mokkapalat voi tehdä myös ruisjauhoista, tuntuvat muuten heti paljon terveellisemmiltäkin ;) Makuja-sivustolta löytyi sopiva ohje ja tein suoraan sen mukaan. Puolukkaiset näistä minun tekemistäni tuli siksi että käytin nesteenä itse tehtyä, sokeroimatonta ja lantraamatonta puolukkamehua. Kuorrutusta tuli aika paksu kerros, omaan makuuni sopisi nykyään pienempikin määrä. Koristeströsseleistäkään en niin välittäisi, mutta 6-vuotiaani halusi koristella niillä :)
Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
½ dl tummaa vahvaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa tai mehua (laitoin sokeroimatonta puolukkamehua)
1½ dl voisulaa
Päällyste:
1 dl kuumaa vahvaa kahvia
½ dl kuumaa voisulaa
n.6 dl tomusokeria
3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ruisjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon/mehun ja jäähtyneen voisulan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi, katso että täyte on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä. Koristele halutessasi strösseleillä.

Ei kommentteja: