perjantai 26. huhtikuuta 2013

Katariina-mekko Finlaysonin verhosta

Inhoan uusien kaavojen piirtämistä, ja siksi käy usein niin että kun kivan kaavan piirrän ja vielä muokkaan omaan käyttöön sopivaksi, niin samoilla kaavoilla tulee sitten tehtyä kyllästymiseen asti ;) Tämä on jo neljäs Mekkotehtaan Katariina-mekko, ehkäpä voisi kokeilla välillä jo jotain muutakin kaavaa.
 
Tämä mekko syntyi vanhoista lastenhuoneen kappaverhoista jotka löysin joskus kirppikseltä muutamalla eurolla. Kangas on Finlaysonia, Jaana Reinikaisen suunnittelema. Ihanan värikäs ja lapsekas kangas!Verhoja oli yksi vähän korkeampi ja kaksi matalampaa. Alunperin ajatuksena oli tehdä takki, mutta kun korkein verho oli juuri sopiva tämän mekon alaosaan, päädyin tekemään mekon. Matalammasta kapasta tarvitsin mekkoa varten vain miehustan ja hihojen osat, joten kappaa jäi vielä pitkä pätkä, katsotaan nyt mitä siitä joskus syntyy.

Katariinahan on täysin samanmallinen sekä etu- että takapuolelta, eli mekon voi pukea päälleen kummin päin haluaa. Helppo lapsen itsensä pukea, aina menee oikein päin :) Tässä mekon toinen puoli jossa erilaiset kuvat. Kuvassa näyttää kuin mekon helma olisi epäsymmetrinen, mutta oikeasti helma on kyllä samanmittainen joka puolelta. Jotenkin kummallisesti onnistuin kuvaamaan...

Pikaisesti sain napattua sovituskuvankin vaikka tyttö oli nuhainen ja väsynyt. Tämänkin mekon ompelin samoilla kaavamuokkauksilla kuin pari edellistä Katariinaa, eli koossa 110/116 mutta pituuden otin 122/128 koon kaavasta. Kaikki kuminauhat (hihoissa, vyötäröllä jne.) mittasin kuitenkin 98/104 koon mukaisiksi. Lisäksi tuohon yläkaarrokkeeseen/mekon rintamukseen lisäsin sentin-pari korkeutta lisää, muuten en saumanvaroja leikellyt.

Jossain blogissa blogin kirjoittaja kertoi ompelevansa ompeluksiensa saumaan kankaan suunnittelijan nimen jos sellainen kankaan sivusta löytyy. Kiva idea! Näin vuosienkin päästä näkee mikä kangas on kyseessä. Itsellänikin oli tarkoitus ommella tämän mekon sisälle suunnittelija kun yhden verhon reunasta se kokonaisena löytyi, mutta muistin asian vasta jälkikäteen. Täytyy yrittää muistaa surauttaa se saumaan myöhemmin.

2 kommenttia:

Kanneli kirjoitti...

Kauniita mekkoja olet ommellut! Jostain kautta sivuillesi tulin:-). Itsekin tykkään Mekkotehtaan malleista, jonkin verran olen myös muokannut niitä omien ideoiden mukaan:-).

Kirsikka / Kirsikan Unelmat kirjoitti...

Kiitos! :) Mekkotehtaan mallit on kyllä kivoja, miinuspuoli kyllä se että ainakin pitkälle ja laihalle tytölle kaavoja on pakko muokkailla.