tiistai 9. huhtikuuta 2013

Katariina-mekko ja Suomen Joutsen

Mekkotehdas-kirjan kaavoilla Katariina-mekko numero 2. Voitin viime vuonna Bellapuu-nettikaupan lahjakortin, ja tilaukseni mukana tuli vielä kaupan päälle metri tätä Leena Rengon suunnittelemaa turkoosia Suomen Joutsen-trikoota. Kangas on ihan kiva, mutta kuitenkin väriltään ja kuvioltaan sellainen että kauhean vaikea oli keksiä tästä mitään vaatetta. Minulle tulee tästä kankaasta aina mieleen untuvatyynyt ja -täkit :D Päätin nyt kokeilla josko kangas näyttäisi kuitenkin kivalta tällaisessa tyttömäisessä mekkomallissa, ja tosi kiva tästä tulikin. Myös 4-vuotias pinkki-fani kelpuutti turkoosin mekon ;)

Tein tämän Katariinan nyt sitten koossa 110/116 mutta pituuden otin 122/128 koon kaavasta. Kaikki kuminauhat (hihoissa, vyötäröllä jne.) mittasin kuitenkin 98/104 koon mukaisiksi ja tällä yhdistelmällä syntyi omalle 4-vuotiaalleni minun mielestäni paras Katariina-mekko. Päädyin jättämään helman tuollaiseksi rullautuvaksi.
 

Kankaasta inspiroiduin tekemään mekkoon sopivan huopapinnin, joutsenen muotoisen. Pitkästä aikaa siis ihan uusi pinnimalli :)
 
Joutsen-pinni

4 kommenttia:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Ja taas ihana ..hyvä että myös muuta väriä kuin pinkkiä sun muuta

Terhi Kortelainen kirjoitti...

Ihana =)

Hepuli kirjoitti...

Ihan ihana!

Mirva kirjoitti...

Onpa kaunis mekko. Ja ihana pinni-idea.