sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mekkotehtaan herkullinen Katariina

Olen ollut viime aikoina niin keväisissä ja kesää odottavissa fiiliksissä, että päätin että nyt on aika aloittaa kesämekkojen ompelu 4-vuotiaalleni (kesken mekon ompelun alkoi kyllä sataa lunta...). Joka tapauksessa, tytöllähän ei voi koskaan olla liikaa mekkoja! :)

4-vuotias sai itse valita Mekkotehdas-kirjasta mekon mallin ja kangaskaapista mekkoon kankaan. Malliksi valikoitui Katariina, joka on malliltaan ehkäpä maailman kaunein pikkutytön mekko! Tämä olikin ensimmäinen kerta kun Katariinan ompelin, mutta veikkaanpa että näitä mekkoja tulee tyttöni kaapissa olemaan vielä pitkä rivi :) Kankaaksi tyttö valitsi muffinssikuvioisen kankaan ja mekosta tuli kyllä aikas herkku!

Aiemmin Mekkotehtaasta ompelemani Alviina-mekko oli malliltaan hirmuisen leveä ja lyhyt, ja siksipä päätin ommella hoikkeliini-tytölleni Katariinan kokoa pienempänä eli tämä on nyt koko 98/104 mutta pituuden tein kaavaan koon 110/116 mukaan. Jäin nyt vähän miettimään että pitäisikö seuraava Katariina kuitenkin ommella koossa 110/116 (toisaalta koossa 98/104 kuminauhojen pituudet oli just hyvät) ja lisätä siihen vähän pituutta. Tuntuu että tämä on sittenkin vielä aika lyhyt? No, makuasioita nämäkin, itse tykkään että kiva pituus olisi sellainen polvet peittävä.
 

Minulla on pakkomielle laittaa tytön hiuksiin aina vaatteisiin sopivat pinnit, ja tähän muffinssimekkoon sopii tietysti huopapinnimalleistani parhaiten muffinssi :)

2 kommenttia:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Siis aivan ihana..
Tekis niin mieli ommella lapsenlapselleni 5 v, jotain tuollaista kun löytäisi kaavat jostain.

Kirsikka kirjoitti...

Tarja, tämän ja monien muiden ihanien mekkojen kaavat löytyy Mekkotehdas-kirjasta, sen saa useammastakin nettikaupasta tilattua :)