Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää munasokerivaahdon joukkoon. Paista irtopohjavuoassa (minulla oli halkaisijaltaan n. 23 cm vuoka) 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kostuta vähän pakastemansikoiden mehulla, limpparilla tms.
Täyte:
3 liivatetta (suosittelen käyttämään 4-5)
1 prk Flora Kuohu
1 pussi Blå Band vadelmamousse
½ prk maitorahkaa
4 dl mansikkasosetta (soseutin pakastemansikoita)
0,5 dl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa vadelmamousse vaahdoksi ja yhdistä kermaan. Sekoita joukkoon myös rahka. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta pakastemansikat esim. sauvasekoittimella, ota muutama ruokalusikallinen erikseen ja kuumenna mikrossa. Sekoita lionneet liivatteet yksitellen kuuman soseen joukkoon ja lisää kuuma sose sen jälkeen muuhun soseeseen. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää mansikkasose kermaseokseen ja kaada vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle hyytymään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti