torstai 8. elokuuta 2013

Mansikka-vadelmajuustokakku

 
Tämä oli ikäänkuin tämmöinen testikakku, kokeilin kääretorttupohjaa juustokakkuun. Kyllä keksipohja toimii kuitenkin paremmin minun mielestäni. Täytteen sovelsin omasta päästäni, siitä tuli hyvä mutta seuraavalla kerralla laitan kuitenkin yhden tai jopa kaksi liivatelehteä enemmän. Jotenkin aina kitsastelen noiden liivatteiden kanssa kun en halua liian tönkköä täytettä. Vadelman makua tähän tuo vain käyttämäni vadelmamousse, eikä se tuolta mansikan seasta kovin maistu, osan mansikkasoseesta voisikin korvata vadelmasoseella. 4-vuotiaan mieliksi laitettiin kakun päälle koristeita, vaikka eihän nuo syödessä niin miellyttäviä ole, kovia palleroita jotka ei maistu millekään ;)

Pohja:

2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
 vajaa 1 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää munasokerivaahdon joukkoon. Paista irtopohjavuoassa (minulla oli halkaisijaltaan n. 23 cm vuoka) 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kostuta vähän pakastemansikoiden mehulla, limpparilla tms.

Täyte:

3 liivatetta (suosittelen käyttämään 4-5)
1 prk Flora Kuohu
1 pussi Blå Band vadelmamousse
½ prk maitorahkaa
4 dl mansikkasosetta (soseutin pakastemansikoita)
0,5 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa vadelmamousse vaahdoksi ja yhdistä kermaan. Sekoita joukkoon myös rahka. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta pakastemansikat esim. sauvasekoittimella, ota muutama ruokalusikallinen erikseen ja kuumenna mikrossa. Sekoita lionneet liivatteet yksitellen kuuman soseen joukkoon ja lisää kuuma sose sen jälkeen muuhun soseeseen. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää mansikkasose kermaseokseen ja kaada vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle hyytymään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja: