lauantai 10. elokuuta 2013

Juhlamekko

Ompelin itselleni juhlamekon ystäväni häihin joissa olin kaasona. Minulla on usein tapana jättää asiat viime tippaan, ja ystäväni vitsailikin jo talvella patistellessaan toistuvasti minua hankkimaan puvun, että lopulta käy varmaan niin että ompelen oman mekkoni häitä edeltävänä yönä. Nooh, melkein niin pääsi käymäänkin ;D Toki aloitin mekon ompelemisen "jo" reilusti viikko ennen häitä, mutta täytyy myöntää että viimeiset silaukset tein häitä edeltävänä iltana ;)
 
Häiden teemaväri oli tumma liila, joten morsiamen toiveena oli että minulla olisi liila mekko. Ihan "liilaliilaa" mekkoa en halunnut mutta löysin Eurokankaasta juuri haluamanilaista luumunsävyistä kangasta. Lisäksi ompelin mekkoa varten muhkean tyllialushameen jonka helma on pidempi kuin itse mekon helma että tylli näkyy. Siihen nähden miten kiireessä mekon ompelin, siitä tuli kiva, tykkään itse!
 
Koska mekko valmistui lopullisesti niin myöhään, en tietenkään ehtinyt ottaa siitä valokuvia ennen juhlia, ja kun olin kaaso, niin koko päivä meni niin hujauksessa että en tosiaankaan ehtinyt tai edes muistanut ajatella oman mekkoni kuvaamista vaikka mieheni olikin juhlissa mukana ja olihan hänellä kamerakin mukana. No, juhlittua tuli aamuviiteen joten seuraavana päivänä mekko ei enää ollut kuvattavassa kunnossa (enkä minäkään) kun mekon rinnuksilla oli ties mitä iltapalaa ja juomaa jotka illan/yön tiimellyksissä olivat siihen päässeet roiskumaan :D Kuvaajana häissä toimi entinen työkaverini Janne Heinonen (voin todellakin suositella häntä jos kuvaajaa joku tarvitsee!), ja hänen ottamiensa kuvien joukosta löytyi kuvia joissa mekkokin näkyy.

Minulle tyypillistä hyvin monissa asioissa on se, että ryhtyessäni tekemään jotain, suunnitelma muuttuu ja muotoutuu matkan varrella ja lopputulos voi ollakin aivan erilainen kuin alkuperäinen visioni. Tämänkin mekon kohdalla kävi niin. Alunperin ajattelin ompelevani yksiolkaimisen mekon, mutta kun ompelemisen kanssa tuli hieman kiire, niin päädyin tekemään mekon samoilla kaavoilla kuin tämän aiemmin tekemäni rippijuhlamekon mutta tein siitä kokonaan olkaimettoman. Ja sain sitten jännittää pysyykö mekko päällä ;) No pysyihän se, mutta kyllä monista kuvista huomaa että yläosa on hieman valahtanut huonosti kun en ole muistanut koko ajan olla ryhdikkäästi vatsa-sisään-rinta-ulos ;) Lisäksi mekon sivussa on pitsivetoketju (taivaan lahja meille jotka vihaamme vetoketjun ompelemista!) ja totesin jo juhlapäivän aamuna että vetoketju harmillisesti hieman aukeaa helposti itsestään yläosasta, joten jatkossa vetoketjun yläpäähän kannattaa laittaa jonkunlainen hakanen.
 
Lisäksi mekkoon oli tarkoitus tulla morsiamen toiveesta samantyylisiä laskoksia kuin hänen hääpuvussaankin oli, mutta hylkäsin laskokset a) kiireen vuoksi, b) koska tajusin että laskokset vievät tosi paljon kangasta ja olin ostanut sitä siihen nähden liian hintsusti enkä jaksanut lähteä enää muutama päivä ennen häitä uudestaan kangaskauppaan, c) totesin että yksinkertainen mekko on enemmän minun tyyliseni.

Tässä vielä mekon kanssa käyttämäni itse tehdyt korut ja tuunattu laukku joista tarkemmin täällä. Kuvan panta ei sentään ollut minun vaan tyttäreni päässä ;)

1 kommentti:

Jade kirjoitti...

Wau! Ei voi kuin ihailla tällaista taitoa!