lauantai 3. lokakuuta 2015
Suklaakinuski-viinimarjatorttu
Pihamme viinimarjapensaista ei tullut järin suurta satoa tänä vuonna, linnut napsivat suurimman osan marjoista ja loput söimme itse suoraan pensaista. Yhden tortun verran keräsin kuitenkin talteen.
Löysinköhän tämän piirakan ohjeen jostain vai oliko useammasta torttuohjeesta itse kehitelty, ei kyllä enää mitään muistikuvaa. Kaurakeksimäistä torttupohjaa voisi käyttää myös juustokakkujen pohjana keksien sijaan. Tortussa käyttämäni tumma suklaa on enemmän aikuiseen makuun ja jos ei muutenkaan välitä tummasta suklaasta niin kannattaa käyttää maitosuklaata. Torttu oli parasta seuraavana päivänä seistyään yön yli jääkaapissa.
Pohja:
150 g voita
3/4 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
Täyte:
1½ dl kuohukermaa
50 g voita
1½ dl siirappia
½ dl sokeria
200 g maitosuklaata (laitoin tällä kertaa 125 g tummaa suklaata)
Päälle:
2 dl kuohukermaa
1 dl Creme Fraiche
viinimarjoja
Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot, sekoita.
Painele taikina irtopohjaiseen halk 26 cm:n vuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Sekoita kerma, voi, siirappi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia (keittelin 20 minuuttia) välillä sekoittaen kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaa paloina, lisää seokseen. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Kaada seos pohjan päälle ja anna jäähtyä. Levitä päälle kermavaahto ja viinimarjat.
Tältä näytti suklaakinuski ennen muiden päällysten levittämistä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti