keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ristiäiskakut kaksostytöilleTein kaverin kaksostytöille ristiäiskakut. Sain vapaat kädet sekä täytteiden että koristelujen suhteen, tämmöiset tuli tällä kertaa! Jälleen kerran tuli todettua että eniten ja yllättävän paljon aikaa vie koristeluvaihe, vielä joskus tajuan ehkä varata siihen tarpeeksi aikaa :P Perinteinen viime hetken paniikki ja kädet täristen koristeiden asettelua :D Kuvat sentään muistin vielä pikaisesti napata ennen kuin lähdin viemään kakkuja. Keskelle piti tulla vaaleanpunaiset jalkapohjien kuvat, mutta koska kuvittelin että ehdin tehdä ne kunhan muu koristelu on hoidettu, keskelle tulikin kukka ja perhoset ;) Sitä harmittelin ettei leivontakaapissani ollutkaan enää valkoisia sokerihelmiä, niitä olisi voinut vielä ripotella vihreän pohjan päälle sinne tänne.

Ihan samanlaisia kakkuja en halunnut tehdä, joten toisessa täyte on sitruunan- ja toisessa vadelmanmakuinen. Koristelut ovat sokerimassaa, tein kakkuihin muuten samanlaiset mutta kuitenkin erisävyiset koristeet sen mukaan mitä kakun täyte on. Vaaleanpunakukkainen kakku on siis vadelmanmakuinen ja isoilla päivänkakkaroilla koristeltu taas sitruunanmakuinen.
Vadelmajuustokakun ohje (24 cm vuoka):

Pohja:
1,5 pötköä tummia täytekeksejä (esim. Domino)
25 g voita

Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon. Painele irtopohjavuokaan.

Täyte:
2 pss Blå Band vadelmamoussejauhetta
3 dl maitoa

1 prk Viola vaniljatuorejuustoa
200 g rahkaa
1 prk Flora Kuohua
3 rkl sokeria
300 g pakastevadelmia (kiehauta jos ovat ulkomaisia!)
8 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa vadelmamoussejauhe ja maito vaahdoksi. Sekoita keskenään kermavaahto, mousse, tuorejuusto ja rahka. Kiehauta muutama minuutti pakastevadelmia jos ne ovat ulkomaisia ja sekoita joukkoon lionneet liivatelehdet yksitellen sekä sokeri. Valuta seos ohuena nauhana vaahtoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

(Ennen sokerimassapäällyksen lisäämistä sivelin kakun päälle vielä kerroksen kermavaahtoa. Suoraan täytteen päälle laitettuna sokerimassa alkaa sulaa.)
Sitruunajuustokakun ohje (24 cm vuoka):

Pohja:
1,5 pötköä kauravaniljatäytekeksejä
25 g voita

Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon. Painele irtopohjavuokaan.

Täyte:
2 pss Blå Band mango-passionmoussejauhetta
2,5 dl maitoa

1 prk Viola sitruunatuorejuustoa
200 g rahkaa
1 prk Flora Kuohua
6 rkl sokeria
2 sitruunan mehu (n. 1,5 dl mehua)
7 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mango-passionmoussejauhe ja maito vaahdoksi. Sekoita keskenään kermavaahto, mousse, tuorejuusto ja rahka. Purista kahden sitruunan mehu (tarvitset noin 1,5 dl mehua), kuumenna ja sekoita joukkoon lionneet liivatelehdet yksitellen sekä sokeri. Valuta seos ohuena nauhana vaahtoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

(Ennen sokerimassapäällyksen lisäämistä sivelin kakun päälle vielä kerroksen kermavaahtoa. Suoraan täytteen päälle laitettuna sokerimassa alkaa sulaa.)Kakkujen reunat peitetty taas tällä vakiotyylilläni, eli puolitetuilla rullakekseillä. Jotain muitakin keksejä olisi kiva laittaa vaihteeksi, nämä rullakeksit kun ovat melkoisen makeita. Näyttävät kuitenkin kivalta!

Ei kommentteja: