tiistai 30. heinäkuuta 2013

Asusteita juhliin

Havahduin pari päivää ennen ystäväni häitä siihen, että tarvitsen juhliin jonkun pienen laukun. Sattumalta Prisman alelaarissa lojui viisi euroa maksava likainen pikkulaukku, ja näin rumassa laukussa heti mahdollisuuden tuunaamiseen! Lika lähti pienellä pyyhinnällä. Laukussa oli järjettömän pitkä olkahihna jotain pyykkinarutyyppistä narua... Taitoin narun kolminkerroin, sidoin parista kohtaa rautalangalla ja kiedoin ympärille vaalean liilaa silkkinauhaa. Häiden teemaväri oli tumma liila höystettynä vaalealla liilalla ja myös mekkoni oli tumma liila. Valkoisesta ja liiloista helmistä tein laukkuun vielä kukan somisteeksi.
 
Tarkoituksena oli alunperin laittaa juhliin pronssinväriset Kalevalakorut, mutta minulla ei ollut niihin sopivia korviksia. Niinpä päädyin juhlia edeltävänä päivänä vielä askartelemaan korvikset ja kaulakorun samoista helmistä millä koristelin laukunkin.
 
Laukun helmikukka lähempää.
 
4-vuotias tyttäreni oli häissä morsiusneitona, ja hänelle tuunasinkin sitten liilan hiuspannan samoilla tarvikkeilla. Itse liila panta löytyi valmiina ja oli sattumalta täysin saman värinen kuin tytön mekko. Tein laukkuun käyttämästäni satiininauhasta "rusetin" ja sen keskellä samanlaisen helmikukan kuin omaan laukkuuni. Oltiinkin sitten ikäänkuin samaa settiä äiti ja tytär ;)

Ei kommentteja: