lauantai 18. toukokuuta 2013

Minni Hiiri-mekko ja lumileopardi

Tuli pakonomainen tarve kokeilla millainen on mittasuhteiltaan Mekkotehtaan Elina-mekon kaava. Oikeastaan ei olisi toisaalta huvittanut ommella mutta tein tämmöisen pikasurautuksen kumminkin erään illan ratoksi. Kuten olen jo aiemmin todennut, Mekkotehtaan mekot ei ainakaan minun pitkälle ja laihalle lapselleni käy sellaisenaan (liian lyhyitä ja todella leveitä) joten tämä on nyt sitten tehty 4-vuotiaalle koossa 86/92 ja pituus koon 110/116 mukaan. Trikoisena mekko olisi näillä mitoilla tehtynä aika hyvä, kaula-aukkoa kun vielä nostaisi edestä vähän ylöspäin.

Tämä mekko on siis kuitenkin tehty joustamattomasta kankaasta ja siksi tarkoitus oli tehdä siihen  niskaan nappihalkio pukemisen helpottamiseksi. No, lopulta laiskotti ja koska kyseessä oli vain kokeilumekko, jätin halkion tekemättä ja jäin jännittämään mahtuuko mekko edes päälle :D Tuo musta juttu mekon kaula-aukon alapuolella on mustasta satiininauhasta tehty rusetti, tuntui että mekko on liian tylsä muuten. Etenkin rusetin lisäämisen jälkeen mekosta tuli minusta mieleen ihan Minni Hiiren mekko, harmi että ompelin tämän vapun jälkeen, muuten olisin askarrellut Minni Hiiren korvat ja lapsi olisi voinut mennä vappuna hoitopaikkaan Minni Hiireksi pukeutuneena :)

Mekko meni yllättävän helposti päälle vaikkei takana nappihalkiota ollutkaan, tosin jatkossa sen kyllä lisään jos joustamattomasta kankaasta ompelen. Ja kun tästä minnihiirimäinen tuli niin mekon alle laitettiin musta T-paita ja mustat sukkahousut kun lähdettiin kavereiden synttärijuhliin :)
 
Hiuksiin laitettiin leppäkerttupinni, yksi lemppareistani!
 
Kun nyt vapusta tuli puhe niin laitanpa tähän vielä lapsukaisen tämänvuotisen vappuasun joka hoitopaikkaan mennessä laitettiin päälle. Äiti oli vähän väsynyt työtaakkansa alla joten isompaan panostukseen en nyt kyennyt mutta mielestäni tämä edellisenä iltana syntynyt idea oli kyllä ihan hauska ja ennen kaikkea helppo ja nopea toteuttaa: Päälle synttärilahjaksi saatu leopardikuvioinen mustavalkoinen mekko, ja hiuspantaan kiinnitin huovasta leikkaamani ja liimaamani korvat. Näin syntyi pieni lumileopardinpoikanen :)
 
Tässä tämä hiuspanta. Korvat saa vedettyä pannasta pois ja laitettua takaisin, eli tällä tyylillä voisi tehdä jos jonkinlaisen eläimen korvia ja vaihtaa niitä pantaan tarpeen mukaan.
Tässä korvat takaa, leikkelin ja liimasin mustasta huovasta samanlaisia kuvioita kuin mekossakin.

1 kommentti:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Tosi kiva mekko ja kiitos kun inspiroit ompelemaan