sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Smurffikakku

4-vuotiaan tyttäreni tämän vuoden kakkutoive kaverisynttäreille oli smurffikakku. Olen ennen tehnyt kakunkoristeet marsipaanista jonka mausta en tykkää, nyt kokeilin sokerimassaa joka on maultaan huomattavasti marsipaania parempi. No, pistän sokerimassan piikkiin sen että koristeista tuli vähän plääh... ;P Ihan kiva mutta päässä oli visio oikeamman näköisistä smurffeista.
 
Sokerimassa oli kyllä tavallaan kuitenkin helpompi raaka-aine kuin marsipaani, koska kovettuu nopeammin. Toisaalta nopean kuivumisen takia tässä onkin vähän harjoiteltavaa. Mutta ehdottomasti aion sokerimassaa käyttää jatkossakin etenkin kakun pinnalla juuri marsipaania paremman maunkin vuoksi.

Koristeet lähempää. Päädyin tekemään sienitalon oikeastaan siksi, että smurffien vartalon muovailu olikin yllättävän hankalaa, joten laittamalla smurffeja kurkkimaan talon ikkunoista, pääsin helpommalla kun tarvitsi tehdä vain päät ;D
 
Kakun pohjana Kinuskissan suklainen kakkupohja, tätä suosittelen ehdottomasti ja teen itsekin toiste! Todella mehevä jo valmiiksi eikä tarvitse paljon kostuttaa. Ohje suoraan Kinuskikissan sivuilta:
 
Taikina:2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
 
Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

Kostutus:
1 ¼ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)
00aa4
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan, eli täytettä tuli kahteen väliin. Täytteeksi laitoin Blå Bandin jauheesta tehtävää vadelmamoussea johon sekoitin joukkoon 200 g pussin sulatettuja pakastevadelmia. Vadelmat olivat ulkomaisia joten kiehautin ne ensin. Lisäsin 4 liivatelehteä kuumien vadelmien joukkoon, vähempikin olisi riittänyt koska tuo valmismousse jähmettyy itsessäänkin jonkin verran, ensi kerralla laitan liivatelehtiä vain 2.


1 kommentti:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Varmaankin lapset tykkäs tuosta.. Ihana kakku..