tiistai 4. huhtikuuta 2017

Karkkikakku / puolukkajuustokakku



Karkkikoristeluilla helposti näyttävä kakku!

Puolukkajuustokakku (18 cm vuokaan)

Pohja:
1 pötkö kauratäytekeksejä
n. 30 g voita

Täyte:
400 g maustamaton tuorejuusto
2,5 dl Flora Kuohu
5 liivatelehteä
n. 3 dl puolukkasosetta
n. ½ dl sokeria
n. 1 dl puolukoita

Valkosuklaakuorrute:
150 g valkoista suklaata
3/4 dl kermaa

Koristeluun karkkia, tikkareita.

Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan (tässä käytetty 18 cm halkaisijaltaan olevaa).

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kuumenna ½ dl puolukkasosetta ja sekoita joukkoon sokeri ja liivatteet ja sitten koko seos muun puolukkasoseen joukkoon. Yhdistä puolukkasose ja tuorejuustoseos ja kaada vuokaan. Ripottele päälle puolukat. Anna hyytyä ainakin muutama tunti tai mielellään yön yli.

Valmista kakun hyydyttyä valkosuklaakuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Kuumenna kerma kattilassa (älä anna kiehua!) ja lisää valkosuklaa sekoittaen joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle, levitä tarvittaessa. (Kannattaa noudattaa tarkkaan kuorrutteen ainemääriä, itse tein tällä kertaa vähän ylimalkaisesti ja katastrofi oli valmis: kuorrutetta valui ja valui reunojen yli eikä se halunnut jähmettyä ollenkaan!)

Kasaa kakun päälle haluamasilaisia karkkeja, töki siihen tikkareita ja mitä haluat!

Ei kommentteja: