keskiviikko 24. elokuuta 2016

Itse tehty laktoositon kondensoitu maito

Kondensoitu maito on hyvää mutta hirveä laktoosipommi laktoosi-intolerantikolle. Harvoin tulee siksi käytettyä sitä mihinkään kun tuloksena on vatsan nipistelyt. Löydettyäni herkullisen ohjeen itse tehtyyn jäätelöön jossa pääainesosana on juurikin kondensoitu maito, aloin googlailemaan voiko kondensoitua maitoa tehdä itse. Pulla-Hiiren Leivontanurkasta  löytyi hyvä ohje jota testasinkin heti itse tehtyyn jäätelöön jonka ohje löytyy täältä aiemmasta postauksestani. Itse tehty kondensoitu maito toimi jätskissä yhtä hyvin kuin kaupasta ostettu, itse asiassa jätskin koostumuksesta tuli mielestäni jopa parempi ja pehmeämpi tällä itse tehdyllä.

0,8 dl vettä
1,6 dl sokeria (osaksi voi laittaa fariinisokeria)
2,4 dl laktoositonta maitojauhetta
3 rkl voita/margariinia

Sekoita sokeri, maitojauhe ja rasva kulhossa. Kiehauta vesi ja lisää se edellisiin. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Jäähdytä jonka jälkeen voit käyttää sen jäätelön tekoon, ohje löytyy täältä.

(Jos haluaa tehdä jätskistä kinuskisempaa, kondensoidun maidon voi laittaa vielä mikroon. Pullahiiren ohjeessa se laitetaan mikroon 90 sekunniksi mutta itse mikrottelin ehkä kaikkiaan kolmisen minuuttia minuutin pätkissä välillä sekoitellen, sen jälkeen vatkasin sen sähkövatkaimella kiiltäväksi.)

Ei kommentteja: