maanantai 13. kesäkuuta 2016

Pavlovakakku


Meidän perheen lemppari ja helppotekoinen kakku, pavlova. Omia synttäreitäni juhlistin tällä, täytteenä tällä kertaa Blå Bandin vadelmamousse johon sekoitin purkin kuohukermaa, sekä päälle mansikoita, kiiviä ja viinirypäleitä.

Pohja:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja

Täyte:
Blå Band vadelmamousse
1,5 dl maitoa
1 prk kuohukermaa
mansikoita
kiiviä
viinirypäleitä

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vatkatessa sekaan hitaasti sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa eikä irtoa kulhosta vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.

Vatkaa sekaan sitruunamehu ja perunajauho.

Nostele vaahto lusikalla pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon, jätä reuna hieman korkeammaksi.

Paista 110 asteessa 1 tunti 30 minuuttia, ota sen jälkeen lämpö pois päältä ja anna pavlovan olla uunissa vielä puoli tuntia. Jätä uunin luukku hieman raolleen.

Anna pohjan jäähtyä ja irrota se sen jälkeen varovasti leivinpaperista ja siirrä tarjoilualustalle.

Valmista vadelmamousse ohjeen mukaan, vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vadelmamoussen joukkoon. Levitä seos kakun syvennykseen ja päälle mansikat, kiivit ja viinirypäleet.

Ei kommentteja: