maanantai 21. lokakuuta 2013

Pitkät villasukat

Sain päähäni haluta polvimittaiset villasukat jotka näyttäisi kivalta hameen kanssa talvella töissä ja kotona. Ja tietysti halusin ne justnytheti. Jokunen viikko sitten vietettiin viikko mökkilomalla, ja siinäpä tarjoutui oiva tilaisuus neuloa. Heti ensimmäisten lomapäivien aikana hain kaupasta puikot ja lankaa (harmaata 7 veljestä, tähän olisi nyt ollut kätevä laittaa itselle muistiin tarkemmatkin tiedot langasta, mutta jonnekinhan se lankakerän vyöte on jo kadonnut...). Aikoinaan neuloin kuudennella luokalla yhden villasukan joten ajattelin että nämä sukat tulevat valmistumaan varmaan joskus parin vuoden päästä :P Yllätys yllätys, näihin menikin vain kaksi iltaa telkkarin ääressä!
 
Vähän googlailin ohjetta, mutta ääh, eihän sellaisten lukemiseen viitsi käyttää aikaa, mitä nopeammin homman aloittaa niin sitä nopeamminhan tulee valmista ;) Neuloin jokusen sentin joustinneuletta 2 oikein 2 nurin, ja sitten jatkoin pelkällä oikealla. Jossain vaiheessa mietin että ehkä sitä ohjetta olisi kannattanut kuitenkin lukea vähän, varsi vaikutti aika löysältä ja niitä ohjeessa mainittuja kavennuksia olisi kaivattu. Mutta halusin edelleen oikoa oman pääni mukaan ja päädyinkin vaihtamaan takaisin 2 oikein 2 nurin joustinneuleeseen saadakseni sukista istuvammat.
 
En enää muistanut ihan tarkkaan miten kantapää kuuluu tehdä oikeaoppisesti, mutta en jaksanut siihenkään katsoa ohjetta. Ihan ei kantapäästä kyllä tullut oikeanlainen, mutta ihan käyttökelpoinen kunhan ei anna ammattilaisten tutkia tarkemmin ;)

Ei kommentteja: