lauantai 7. syyskuuta 2013

Vähän isompien tyttöjen Katariina-mekot

 
 
 Samaisiin häihin joihin tein itselleni tämän mekon ja morsiusneidoille nämä mekot, tein myös mekot ystäväni veljentytöille, 9-vuotiaille kaksosille. Niin kiireessä hääpäivä kuitenkin meni, etten muistanut ottaa kuvaa kaksosista mekot päällään, tässä nyt ne aionat kuvat minkä toisesta mekosta löysin.
 
Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä ihan toisenlaiset mekot, mutta lopulta päädyttiin tekemään Katariina-mekot. Omalle 4-vuotiaalleni olen tehnyt näitä mekkoja jo monia, mutta malli on tosi kiva vähän vanhemmallakin lapsella. Pari aikuisten koossa tehtyäkin olen nähnyt joissain blogeissa.

Ystäväni valitsi kankaat Eurokankaan valikoimista ja päätyi kesäisiin kukkakankaisiin joissa luonnonvalkoisella pohjalla kukkia, ajatuksena oli tehdä mekot jotka sopivat juhliin mutta joita voi kuitenkin pitää myös arkenakin juhlien jälkeen. Mekkojen etuosaan laitoin vielä pitsikangasta kivaksi yksityiskohdaksi.Mielenkiintoinen projekti, sillä vaikka tytöt minulle tuttuja ovatkin, niin nämä mekot jouduin ompelemaan ilman yhden ainutta sovitusta, tytöt itsekin näkivät mekot vasta hääaamuna. Ja vaikka kaksosia ovatkin, ovat tytöt ruumiinrakenteeltaan ihan erilaisia eli mekoista ei voinut tehdä täysin saman kokoisia. Käytössäni oli sentään kaksosten vuotta vanhempi Susanna-sisko sovitusmallina, ja hän sitten arvioi minkä kokoinen mekko mahtuu siskoille :D Mitä pikaisesti ehdin juhlissa mekkoja nähdä, niin aika lailla kohdilleen koot menivät, toisen mekon hihojen kuminauhat olisivat voineet olla himpun verran tiukemmat. Tämä kuvassa oleva mekko meni täysin nappiin. Mekot tein isoimmalla kaavalla mikä Mekkotehdas-kirjassa tälle mekolle on, helmaa pidensin muistaakseni kymmenisen senttiä sillä kirjan kaavat on tosi lyhyitä.
  

Tekaisin vielä mekkokankaista tytöille pompulat, näissä näkyy vähän tarkemmin kankaan kuviointi, pieniä kukkasia. Toisessa mekossa kukkaset ovat siis vaaleanpunaisia, toisessa vaaleansinisiä.

Ei kommentteja: