sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Sitruunatorttu

Tein Kinuskikissan ohjeella helpon sitruunatortun. Jos tykkää sitruunasta niin tykkää tästä! Tein ohjeeseen pieniä muutoksia, alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen tulee 3 munaa mutta itse laitoin vain 2 ja täytteestä tuli juuri sopivan kiinteä mutta ei kumimainen kuten vähän pelkäsin kolmella munalla käyvän.Ap. ohjeen mukaan torttua paistetaan 45 min. ja itse kurkkasin uuniin vasta 40 min. kuluttua ja torttu oli jo reunoilta liian ruskea ja päällinenkin vähän ruskistunut, joten ensi kerralla pidän uunissa 35 minuuttia. Vieraille tarjoaisin tätä kermavaahdon kanssa, mutta omasta mielestäni tämä ei ollut liian kirpeää ihan sellaisenaan.

Ohje kopsattu muuten suoraan Kinuskikissan sivuilta, tein siihen vain omat pienet muutokseni:

Murotaikinapohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
2 ¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
2 munaa

Tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm tai 20 x 27 cm). Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Purista sitruunamehu. Yhdistä kulhossa sokeri ja vehnäjauhot (näin jauhot eivät jää paakuiksi täytteeseen).

Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma. Lisää munat vispilällä sekoittaen.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-45 minuuttia.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.

Ei kommentteja: