maanantai 26. syyskuuta 2011

Kettutakki


Ekaa kertaa ompelin takin, ja tietysti haastavimmalla mahdollisella tavalla eli ilman kaavaa leikkelin kankaan ja mitään takinompeluohjettakaan en lukenut. Olisi kannattanut etsiä edes se ompeluohje...  No, yrityksen ja erehdyksen, ompelun ja purkamisen jälkeen takki lopulta valmistui ja siitä tuli I-H-A-N-A! On tosin vielä viimeistelyjä vailla mutta ollut käytössä jo pari viikkoa, mahtaako niitä viimeistelyjä viitsiä tehdä..?

Koska takki tuli tytölle, tein siitä vähän A-linjaisen ja laitoin pinkit hihojen resorit. Farkkujen kanssa tosi nätti ja pirtsakka takki, ja tuo aiemmin tekemäni lippiskin sopi jotenkin hyvin takin kanssa joten lippis pääsi käyttöön vaikka alunperin olikin vain kokeilukappale. Takin vuorena vaaleanvihreä fleece joten takki menee viileämmälläkin säällä. Pinkki fleece olisi ollut vielä kivempi tytön takkiin mutta koska halusin päästä ompelemaan nytjustheti niin piti valita kangasvarastoista niistä väreistä mitä sattui olemaan.

Tässä vielä henkarikuva, tosi ryppyinen kyllä kun ei tullut kuvattua takkia ennen kuin pääsi käyttöön. Halusin saada mahdollisimman paljon noita kankaan eläimiä takkiin. Ennen seuraavan takin ompelua pitää katsoa ainakin hupun kaavoitukseen mallia jostain, tässä takissa kun huppu on piirretty aika summanmutikassa niin ei ole kyllä mitenkään käytännöllinen vaan lähinnä koristeena...

Ei kommentteja: