lauantai 15. tammikuuta 2011

Barbapapa-kakku


Tyttöni 2-vuotissynttärien kakku. Tosi huonot kuvat  Sen siitä saa kun kiireessä ottaa vaan äkkiä. Eikä olis kannattanut ottaa huonossa valaistuksessa tummalla pöydällä...

Hahmot marsipaania, yllättävän kauan meni aikaa tekemiseen vaikka ovat tuommoisia möhkäleitä ja hahmoista tuli aika isoja joten epäilin jo mahtuvatko kaikki kakun päällekään, mutta saihan nuo siihen survottua  Jotenkin vaan pursotusvaiheessa ei ollut enää mitään intoa jäljellä joten nuo kermat on kyllä tosi rumat, ja edes osan kermasta olisi todellakin voinut jättää valkoiseksi. Mutta kun olin just hankkinut punaisen ja vihreän pastavärin niin pakkohan se oli päästä testaamaan niillä värjäämistä  Alunperin suunnitelmana oli reunoille tähtityllalla kaksivärinen pursotus (valkoinen+vaaleanpunainen) ja päälle valkoiset "kiehkurat" kiertämään. Olis ollut tyylikkäämpi kakku kyllä sellaisilla pursotuksilla. Barbapapan kädessä olevat tikut joiden päässä tähdet ovat kynttilät. Vielä ennen tarjoilua painelin reunoille vaaleanpunaiseen kermaan pieniä valkoisia kukkia, samoja joita tuossa kakun päälläkin on.

Vielä lähikuva koristeista. Barbapörröstä tuli mielestäni IHANA, harmi ettei kuvasta välity niin hyvin miltä se näyttää 

Kakkupohja:

kahdesta 4 munan kääretorttulevystä (4 munaa, saman verran sokeria ja jauhoja joista suurin osa perunajauhoa) leikelty 3 pyöreää palaa

Täyte:

1 prk vaniljatuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä

pakastemansikoita maun mukaan, soseutettuna (laitoin kaksi pussia viime kesän mansikoita mutta enpäs osaa sanoa paljonko niissä pusseissa oli)

sokeria maun mukaan (laitoin ehkä vajaan desin)

4 liivatelehteä (olis kannattanut laittaa 5)

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Liota liivatelehdet, kuumenna desi mansikkasosetta ja sulata liivatteet joukkoon. Lisää kuuma sose muuhun soseeseen ja sitten koko satsi kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon.

Täyte olisi saanut hyytyä hieman enemmän, joten olisi kannattanut laittaa liivatetta 5 ellei jopa 6 koska käytin niin paljon mansikkasosetta täytteessä. Mutta onneksi kakku pysyi kasassa kumminkin! Kakussa siis kolme osaa kakkupohjaa ja siten kahdessa välissä mansikkamousse-täytettä. Niin ja varsinaisesti en kostuttanut pohjia, sivelin vähän mansikkasosetta vaan kostukkeeksi. Tein kakun illalla joten se sai tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja: