lauantai 21. elokuuta 2010

Myyräkakku


Tähän kakkuun sain idean jossain blogissa (en enää muista missä) olleesta kakusta. Idea oli niin hauska että oli pakko kokeilla itsekin samalla tyylillä. Myyrän keko eli kakku on koottu sopivan malliseen kulhoon, kakun täytteenä vadelmamousse, jostain blogista joskus otettu ohje talteen mutta ei muistikuvaa mistä. Päälle sulatin suklaata, mutta se ei halunnut pysyä kakun päällä vaan valui väkisin alaspäin joten pinnasta ei tullut ollenkaan sellainen kuin piti. Jos joskus vielä tällaisen kakun teen niin laitan päälle vaikka suklaalla ruskeaksi värjättyä kermavaahtoa tai esim. mokkapalojen kuorrute voisi toimia myös. Keon päällä kaurakeksimurskaa, ruohotupsut tehty puristamalla vihreää marsipaania valkosipulipuristimen läpi. Myyrä myös marsipaanista.

Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

200 g vadelmia

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sekoita vaahdon joukkoon ranskankerma ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmasoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermaseos.

Ei kommentteja: