tiistai 24. marraskuuta 2015

Fleecepipoja


Viikonloppuna satoi ensilumi ja siitäpä sain kimmokkeen vihdoinkin ommella pitkään valmiiksi leikattuina olleet pipot käyttövalmiiksi asti. Vanhalla tutulla kaavalla kun oma eskarilainenkin tykkää vielä näistä "sarvipipoista". Lapsukaisen talvitakki on liila joten sai valita liiloista pipoista itselleen pari ja loput menee myyntiin.





sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Pätkismuffinssit


Kinuskissan daimmuffinssien ohjeella tällä kertaa pätkisversioita.

12 kpl isoja muffinsseja:

24 kpl Pätkiskonvehteja
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa (itse laitan aina maitoa)

Leikkaa 12 pätkiskonvehtia rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi pätkis sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.

Halloween 2015


Halloween oli ja meni, laitetaanpas nyt kuitenkin tännekin jotain siitä muistiin. Eskarilainen haluaa juhlia jollain tavalla joka ikistä kalenterissa olevaa juhlapäivää, joten hänen mielikseen koristeltiin vähän kotia halloweenhenkeen. Tulostin paperille mustia taloja, puita, haamuja yms. ja kiinnitin kaksipuoleisella teipillä Ikean valaisimeen. Tästä tuli niin hauska että valaisin nököttää edelleen tällaisena olohuoneessamme :) Appelsiinit koristelimme lapsen kanssa kurpitsatyyliin leikkaamalla suut ja silmät mustasta paperista. Lisäksi lapsi levitti ympäri kotia musta-oranssia serpentiiniä ja mustia ja oransseja ilmapalloja.



Halloweenasu piti toki saada myös, etenkin kun eskariinkin sai sellaisen pukea päälleen. Netin syövereistä oli jäänyt mieleeni helppotekoinen lepakkoviitta ja kotoa sattui löytymään sopivasti mustaa trikoota josta sen tein. Noidan hattu on kaupasta. Hattu ja viitta yhdistettiin mustaan paitaan, hameeseen ja sukkiksiin. Leikkasin valkoisesta huovasta vielä haamut jotka kiinnitin liimalla pinssipohjiin ja haamut paidan etumukseen. Poskiin vielä H&M:stä löytyneitä lepakko- ja hämähäkinseittitatuointeja. Kuvassa näkyvään kaupan lime-valkosuklaa-juustokakkun päälle pursotin suklaasta hämähäkinseittikuvion.



Kokeilin samaa viittaa ja hattua itsellenikin, tästä näkee paremmin tuon viitan mallin.

lauantai 14. marraskuuta 2015

Savulohi-avokadopiirakka



Avokadon himossa piti lähteä varta vasten kauppaan hakemaan kyseistä tuotetta ja siitä se ajatus sitten lähti. Iltapalapiirakkaa, hyvin sopi avokado tähänkin ja tuli ihan tosi hyvää!

Pohja:
Pirkka Rukiinen piirakkataikina

Täyte:
savulohta
1 avokado
1 (oranssi) paprika
fetajuustoa
kirsikkatomaatteja

2 dl ruokakermaa
150 g creme fraiche
2 munaa
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Painele sulanut taikina piirakkavuokaan. Pilko ja ripottele kerroksittain pohjan päälle lohta, paprikaa, fetaa ja avokadoa.

Sekoita kulhossa munat, ruokakerma, creme fraiche sekä suola ja pippuri. Kaada täyte vuokaan. Painele puolitetut kirsikkatomaatit päälle.

Paista 180 asteessa noin tunti.