maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mekkotehtaan Alviina

Ihanasta Mekkotehdas-kirjasta ompelin ensimmäiseksi Alviina-mekon lyhythihaisena. Rimpsuhihat yhdistettynä kirkkaaseen pinkkiin = ehkä liian imelä mekko minun makuuni :D Eteen laitoin koristeeksi kaksi nappia jotka päällystin hihojen ruutukankaalla.
 
Mekkotehdas-kirjaa jaksaa selata uudelleen ja uudelleen ja ihastella erilaisia mekkoja, mutta harmillisesti mekkojen kaavat ovat todella leveitä ja lyhyitä, näin olen kuullut monien muidenkin sanovan. Meidän 4-vuotias kun sattuu olemaan vielä mallia pitkä laiheliini, niin mekot tällaisenaan ovat hänen päällään kuin säkki. Intoa Mekkotehtaan mekkojen ompeluun onkin hillinnyt se, että kaavat eivät ihan sellaisenaan ole meillä käyttökelpoisia. Tämä mekko on kokoa 110/116 ja pituutensa puolesta sopiva nyt, siinä vaiheessa kun mekko on sopiva leveytensä puolesta, on helma aivan liian lyhyt. Siksipä olenkin jemmannut hihojen ruutukangasta sen verran, että voin pidentää mekon helmaa ruutukankaisella rimpsulla. Jatkossa ompelen Mekkotehtaan mekot yhtä tai jopa kahta kokoa pienempänä, mutta lisään pituutta reilusti.

Mekon takana on nappihalkio helpottamassa pukemista.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kesäinen tunika

Tunika Eurokankaan kukka- ja ruutukankaista, kooltaan n. 110 cm. Samanmallisia on tullut tehtyä jo useita, osa tunika- ja osa mekkomittaisina.
 
Tämä on kiva vaikka farkkujen kanssa. Tulis nyt se kesä! Tällainen lyhythihainen tunika sopii kyllä myös talvikäyttöön kun alle laittaa pitkähihaisen trikoopaidan. Hiuksissa huovasta tekemäni rusettipinni.
 
Tässä näkyy kukkakangas lähempää. Tekaisin vielä tunikan kankaista nappipinnejä ja pompuloita.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Mansikoita

Tämän oli tarkoitus olla mekko muistaakseni 3-vuotiaalle, leikelty summanmutikassa hetken mielijohteesta kun mekkoidea syntyi. Ommeltu siis kaiketi joskus vuosi sitten. Ensinnäkin ylä- ja alakäänteet varmaan jäi ottamatta pituudessa huomioon kun kangasta leikkelin, ja loppujen lopuksi tämä oli ihan liian lyhyt mekoksi, ja myöskin liian leveä käytettäväksi silloin toppina.

Nyt kun keväinen aurinko on alkanut ihanasti paistamaan ja odotukset alkaa jo olla tulevassa kesässä, tuli mieleen kokeilla miltä tämä toppi näyttää 4-vuotiaan päällä. Ja sehän alkaa olla just sopiva, eli kesän koittaessa pääsee käyttöön. Tämän kanssa sopiikin hyvin huopainen mansikkapinni hiuksia koristamaan.
 
Herkullinen mansikkapinni.

Päätä auringolta suojaamaan käy samasta mansikkakankaasta ommeltu kolmiohuivi.


Arkistosta löytyi kuva myös lahjaksi antamastani mansikkaisesta tunikasta, laitetaan tämäkin nyt näytille samaan syssyyn.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lörppäpipo rusettikoristeella

Tekaisin 7-vuotiaalle tytölle lahjaksi lörppäpipon ihanan pehmeästä viininpunaisesta mikrofleecestä. Kuvassa pipo on 4-vuotiaan päässä joten on ihan liian iso hänelle. Kukkakoriste on tehty huovasta, ja kukka on kiinnitetty pinssipohjaan, eli koristeen saa helposti irti piposta ja sitä voi käyttää halutessaan rintaneulana tai siirtää vaikka ihan toiseen pipoon tai vaikka reppuun koristeeksi.

Takaa pipo on rypytetty, ja niskaan kiinnitin vaaleanpunaisesta satiininauhasta tehdyn rusetin. Oma tyttö tykkäsi piposta etenkin tuon rusetin takia niin paljon että tilasi itselleenkin samanlaisen :)

Tykkään usein "paketoida" itse tekemäni lahjat myös itse tehtyyn kangaskassiin. Tälle pipolle tein lahjapakkaukseksi tällaisen pinkin pienen kassin, kooltaan tämä on n. 28x22 cm. Kassin sangat on ihan vaan valkoista satiininauhaa. Kassin sisään sujautin pipon lisäksi jotain muutakin pientä :)
 
Onpas muuten ihanaa kun kevätaurinko paistaa kirkkaasti jo pitkään ja ainakin viikonloppuisin sitä ehtii kuvaamaan ompeluksia päivänvalossa. Talvella hämärässä räpsityt kuvat on todellakin hämärässä räpsityn näköisiä eikä ompeluksetkaan pääse niissä oikeuksiinsa.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kukkamekko ja hiiripinni

Kesä tulee, tuleehan? Tämä harmaa-valkoinen kukkamekko on ommeltu itse asiassa jo hoitopaikan viimevuotista joulujuhlaa varten, tarkemmat kuvat tuli otettua vasta nyt kun mekko on ollut jo muutaman kerran käytössä.

Helmaan laitoin mustaa polvekenauhaa koristeeksi, oli ilman sitä jotenkin liian tylsä mekko.

Lopuksi vielä kuva huovasta tehdystä hiiripinnistä :)